Penningmeester bij BeBizzy

Marieke Ketelaars

Ik ben Marieke Ketelaars en werk sinds 2010 in de hulpverlening, waarvan 4 jaar in Helmond. Sinds 2021 heb ik de keuze gemaakt om dichter bij huis te werken en ben nu werkzaam als herstelcoach bij RIBW Brabant.

Mensen uit Helmond zijn mensen naar mijn hart. Door middel van de stichting kan ik toch nog iets betekenen voor de Helmonders. Vanuit de huidige hulpverlening zagen we een gat. En vanuit enthousiasme en de gedrevenheid ben ik er mee ingerold, omdat ik van mening ben dat iedereen mag mee doen, zonder uitzonderingen. Er is veel armoede en eenzaamheid en ik hoop een steentje hier aan bij te dragen voor vermindering. Ik ben penningmeester en mijn werkzaamheden vinden zich vooral op de achtergrond plaats, daarnaast denk ik ook inhoudelijk mee. Met het oprichten van stichting VIP, hadden we een andere intentie, deze is niet voldoende van de grond gekomen. We zijn tussentijds van richting veranderd, want het project BeBizzy werd groter en groter.

Ik ben trots op waar we nu staan, dat hebben we te danken aan de inzet van onze vrijwilligers en deelnemers, zonder hen zijn we nergens.

En het mooie is, dat BeBizzy zich ontwikkelt naar de vraag. Er wordt veel vrijheid gegeven aan nieuwe initiatieven. Ik hoop dat we dat in de toekomst kunnen blijven doen, zodat er voor iedere deelnemer wat passends is, wat bijdraagt aan de verdere ontwikkeling in zijn/haar proces en mag ervaren dat hij/zij er mag zijn en mee mag doen in de maatschappij.